✅مهلت هاى قانونى ٥روزه و ٧ روزه آيين دادرسى مدنى در چه مواردى هستند؟
✅مهلت های 5 روزه
1-ماده ۶۴ ق.آ.د.مدنی : مدیر دفتر دادگاه باید پس ازتكمیل پرونده ، آن را فورا دراختیار دادگاه قرار دهد . دادگاه پرونده را ملاحظه و درصورتی كه كامل باشد پرونده را با صدور دستور تعیین وقت به دفتراعاده می نماید تا وقت دادرسی (ساعت و روز و ماه و سال ) را تعیین و دستور ابلاغ دادخواست راصادرنماید . وقت جلسه باید طوری معین شود كه فاصله بین ابلاغ
وقت به اصحاب دعوا و روزجلسه كمتر از پنج روز نباشد.
2-ماده ۲۹۷ ق.آ.د.مدنی : رای دادگاه باید ظرف پنج روز از تاریخ صدور پاكنویس شده و به امضای دادرس یادادرسان صادركننده رای برسد.
✅مهلت های 7 روزه
1-ماده ۲۵۹ ق.آ.د.مدنی:
ایداع دستمزد كارشناس به عهده متقاضی است وهرگاه ظرف مدت یك هفته از تاریخ ابلاغ آنرا پرداخت نكند،كارشناسی از عداد دلایل وی خارج میشود.
2-ماده ۲۶۰ ق.آ.د.مدنی :
پس از صدور قرار كارشناسی و انتخاب كارشناس و ایداع دستمزد ، دادگاه به كارشناس اخطار می كند كه ظرف مهلت تعیین شده در قرار كارشناسی ، نظر خود را تقدیم نماید وصول نظر كارشناس به طرفین ابلاغ خواهد شد ، طرفین می توانند ظرف یك هفته از تاریخ ابلاغ به دفتر دادگاه مراجعه كنند و با ملاحظه نظر كارشناس چنانچه مطلبی دارند نفیا یا اثباتا بطور كتبی اظهار نمایند . پس از انقضای مدت یادشده ، دادگاه پرونده را
ملاحظه و درصورت آماده بودن ، مبادرت به انشای رای می نماید .
3-تبصره ماده ۲۳۴ ق.آ.د.مدنی :
در صورتی كه طرف دعوا برای جرح گواه از دادگاه استمهال نماید دادگاه حداكثربه مدت یك هفته مهلت خواهد داد.
4-ماده ۲۴۲ ق.آ.د.مدنی :
دادگاه می تواند به درخواست یكی از اصحاب دعوا همچنین درصورتی كه مقتضی بداند گواهان را احضار نماید . در ابلاغ احضاریه ، مقرراتی كه برای ابلاغ اوراق قضایی تعیین شده رعایت می گردد و باید حداقل یك هفته قبل از تشكیل دادگاه به گواه یا گواهان ابلاغ شود.
5-ماده ۲۹۵ ق.آ.د.مدنی :
پس از اعلام ختم دادرسی درصورت امكان دادگاه درهمان جلسه انشای رای نموده و به اصحاب دعوا اعلام می نماید در غیراینصورت حداكثر ظرف یك هفته انشاء و اعلام رای می كند.
مهلت پرداخت دیه (وکیل پایه یک دادگستری در شیراز)
دادگاه ,مدنی ,ابلاغ ,ق ,د ,ماده ,د مدنی ,ق آ ,آ د ,یك هفته ,اصحاب دعوا
درباره این سایت